søndag 17. august 2008

Vellykket litteraTURfestival


Etter en hektisk innspurt, tidvis i øsende regnvær, valgte værgudene å støtte den første Vinjevegen LitteraTURfestival med blå himmel og sol. Etter hvert som deltakerne kom med skyttelbuss eller til fots, ble det folksomt på vollen. Noen hadde til og med syklet helt fra Koppang!

Innledende toner av Adam og Marita ble avløst av tradisjonell tralling av Ellen M. Tangen og Magnhild Berge, før ordføreren åpnet festivalen.

Da kom budeia... og så kom Vinje ruslende over vollen, underveis til Kroningen i Nidaros. Det ble en flott opplevelse, hvor hele setervollen ble tatt i bruk. Selveste huldra kom ruslende også, mens Vinje sov.... Men alt har en ende, og Vinje måtte videre til kroningen.

Ordfører Sigmund Vestad kom tilbake, og etter en del innledende ord om Vinjevegen, tilsto han at han hadde vært med på en skikkelig løgnhistore, for Geir Vestad, som var bedt om å komme for å dele ut "Ferdaminniprisen" på kr. 5000,- var selv den som skulle få prisen - av ordføreren.

En lett fortumlet Geir Vestad takket for prisen, og kvitterte med innledningen til sin planlagte prisutdeling: om Vinje som reiseforfatter.

Etter en kort pause ble setervollen overtatt av seks unge huldrejenter og en haugkall (?) som framførte deler av Midtsammarslåt, en konsert de hadde hatt i Stor-Elvdal hovedkirke tidligere på sommeren.


Elghakket og kaffe og kaker gikk unna, og en stor takk rettes til medlemmene av Trønnes Vel for den innsatsen de gjorde under arrangementet.


Og sett like godt av lørdag 15. august 2009 - publikum ville ha mer festival neste år.

10 voksne fortsatte til Storstusetra for eventyrstunda med Barbro Løkken, og noen fant også veien til Skjerdingen Høyfjellshotell og kunne nyte en bedre middag med påfølgende teaterforestilling.

Lenker til bildealbum finner du ved å klikke på de enkelte elementene under:
Forberedelser.
Oppvarming.
Vinje og budeia på Helaksetra
Prisvinner
Utdrag fra Midtsammarslåt
Middag på Skjerdingen Høyfjellshotell
Blomar veks i såret

Ingen kommentarer: